Президентите на Русия и Украйна отправиха приветствия по повод Международния ден

...
Президентите на Русия и Украйна отправиха приветствия по повод Международния ден
Коментари Харесай

Путин връчи звания Майка-героиня, Зеленски благодари на жените, които се бият за Украйна

Президентите на Русия и Украйна насочиха приветствия по мотив Международния ден на дамата.

Руският президент Путин взе участие в гала по присъждането на почетното звание " Майка-героиня " на многодетни съветски дами, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Държавният глава поздрави за 8 март участниците в церемонията в Кремъл и всички дами. " В нашата страна евентуално няма браншове и сфери на активност, в които дамите да не са постигнали съществени, обилни резултати ", сподели той.

По думите му със своите гении, познания, подготвеност, отговорност и целенасоченост, дамите дават голям принос

в развиването на страната, в реализацията на общонационални задания и основаването на почтено бъдеще за новите генерации.

" Заедно с това признаването на заслугите на дамите в професионалното занятие у нас хармонично се съчетава с надълбоко схващане на непреходната значителност на майчинството и обичайните полезности в нашата страна ", акцентира Путин.

" Много благодаря на вас, на всички дами в голямата ни страна, които са се посветили на прелестната задача на майчинството ", сподели още съветският президент. 

Той подсети, че предходната година е било възобновено почетното звание " Майка-героиня "

и в този момент това е една от най-високите държавни награди в Русия. " Тя символизира откровеното отношение към нелекия, само че доблестен и признателен майчински труд, който изисква безусловно себеотдаване ", посочи Путин.

Руският държавен глава добави, че през днешния ден на драго сърце връчва ордени на Олга Стрелникова – майка на 11 деца от Липецка област, и на Албина Хайдаршина от Башкортостан, която има 13 деца.         

А президентът на Украйна Зеленски приветства ролята на дамите в битката на страната против съветската инвазия .

" Мисля, че е значимо през днешния ден да ви кажем: " Благодаря ". Да благодарим на всички дами, които работят, преподават, учат, лекуват и се бият за Украйна ", съобщи Зеленски във видеообръщение, оповестено в уеб страницата на украинското президентство.

Той също по този начин прикани хората да си спомнят, да мислят и да благодарят на всички дами, които са пожертвали живота си за Украйна.

Зеленски още един път даде обещание победа на сънародниците си. " Заедно ние сме мощни, дружно ние сме непобедими и дружно ще спечелим ", съобщи той.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР